Bijzonderheden bij deurbeslagen met boor beveiliging

Indien u deurbeslag met boor beveiliging gebruikt, moet u erop letten of de boorbeveiliging speelruimte bij de cilinder lengte toelaat. Bij de hiernaast afgebeelde is een deurbeslag met boor boorbeveiliging afgebeeld, is de benodigde speelruimte in de lengte van de sluitcilinder toelaat. Het voorste gedeelte, welke direct achter de sluitcilinder aansluit, kan ca. 3 – 5 mm naar buiten geschoven worden. In dit geval is een exacte lengte van de sluitcilinder (op de millimeter precies) niet perse nodig omdat de boor beveiliging een tolerantie toelaat.

Let u a.u.b. op volgende bijzonderheid, dat bij een BKS janus 46, een buiten gesloten deurbeslag gebruikt dient te worden:

De sluitcilinder BKS janus 46 zelf heeft de afmeting 30 of 31 millimeter als basislengte - indien gewenst- kunnen verlengingen in stapjes van 5 mm doorgevoerd worden. Echter staat de cilinderkop nog ca. 2 mm voor. Dit moet u duidelijk in betracht nemen bij buitenbeslagen, die geen tolerantie toestaan/ speelruimte hebben.


Ca. 2 Millimeter overlapping
Indien u bijvoorbeeld een sluitcilinder in de exacte lengte buiten 30 / binnen 30, dus een cilinder met een totale lengte van 60 millimeter nodig heeft, dan zal de BKS janus 46 – gemeten van de buitenzijde van de cilinder kop – een totale lengte van 64 tot 65 millimeter hebben. Bij dit voorbeeld zal de BKS janus 46 niet in het deurslot passen, omdat de sluitcilinder- mocht het buitenbeslag geen speelruimte toelaten - aan dit buitenbeslag aanstoot en de bevestigings schroef niet zonder weerstand gefixeerd kan worden.


Voor sluitcilinders welke een exacte maat hebben moeten, raden wij de sluitcilinders van dormakaba aan. Deze hebben altijd – ook in de totaal lengte – de exacte maat.


Dit probleem heeft u niet indien het buiten beslag open is. Dit betekent dat u de sluitcilinder zowel van de buitenzijde alsook van de binnenzijde van het slot gemonteerd kan worden.