Sluitplannen + profielcilinder, dubbelecilinder, knopcilinder van BKS janus 45, KABA quattro, penta, GeGe, DOM, CES, Ikon, evva, dubbele cilinder, knop cilinder, gelijk sluitende sluitcilinders

Correct meten

De sluitcilinder correct meten:

Meet altijd vanuit het midden van de cilinder. Het midden van de cilinder is het schroefgat, waarbij u in gemonteerde toestand de schroef (wordt meegeleverd) indraait waarmee de cilinder in het slot gefixeerd wordt.
 
Profiel cilinders worden alleen door middel van een bevestigingsschroef in het slot gefixeerd. Indien u de uitgebouwde cilinder voor u liggen heeft, moet u er goed op letten wat de buitenzijde en wat de binnenzijde van de cilinder is.
 
 
 
 

Bij de bestelling in onze shop is de buitenmaat met “A” en de binnenzijde met “I” aangegeven. Buiten en binnen aangeven is zeer belangrijk gezien de door ons aangeboden sluitcilinders aan de buitenzijde extra beveiligd zijn tegen inbraakpogingen. Controleer ook de totaal lengte welke altijd de opgetelde lengte van binnen-  en buitenzijde moet zijn. Bij ons bovengenoemde voorbeeld is de totale lengte 60 mm (30mm + 30mm).

Wanneer u de sluitcilinder in uitgebouwde toestand meet, meet u vanaf het schroefgat uit naar buitenzijde en naar de binnenzijde. Let er wel op dat u bij het meten rekening houdt met de dikte van het deurbeslag. Anders is uw cilinder te klein en komt in uw deurbeslag te liggen.


1. Stap

Er wordt altijd van de buitenzijde naar cilinder midden gemeten. Het midden is, daar waar de bevestigingsschroef geplaatst wordt. – zie rode pijl.
2. Stap

Meet eerst aan de buitenzijde de afstand tussen de deur tot aan cilindereinde*. In het voorbeeld hiernaast is dit 15 mm.

* Zie hieronder het specifieke voorbeeld van deze deur. Hier is een extra opboor beveiliging gemonteerd, deze wordt niet mee gemeten.
3. Stap
Meet dan van midden cilinder (midden van bevestigingsschroef) tot aan de kant van de deur. In ons voorbeeld is dat 15 mm.

Zo heeft u de buiten maat 15 + 15 mm = 30 mm.
4. Stap

Meet aan de binnenzijde de afstand van de deur tot aan cilinder einde. In het voorbeeld hiernaast is dit 10 mm. .
5. Stap

Meet dan van midden cilinder (midden van bevestigingsschroef) tot aan de kant van de deur. In ons voorbeeld is dat 25 mm.

Zo heeft u de binnen maat van 10 + 25mm = 35 mm.

In ons voorbeeld is de maat voor de sluitcilinder A 30 / I 35.


Mocht u hierover vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.
 
 

Let wel: bij het opmeten van de sluitcilinder in ingebouwde toestand, er rekening mee houden dat bij enkele fabrikanten de cilinder 1 mm langer kan zijn. (dit is bij de desbetreffende productinformatie pagina’s nogmaals uitgelegd). Vooral bij deuren zonder deurbeslag (deuren die aan de buitenzijde vlak zijn) moet hier op gelet worden. Hiervoor word de voorkeur gegeven aan een sluitcilinder met de bouwlengte 27 of 28 millimeter aan de buitenzijde.

 
   


Terug

Welkom terug!

Emailadres:
Password:
Password vergeten?

Betalings mogelijkheden


Bestseller

01. dormakaba gemini pluS - profiel dubbel cilinder

vanaf 75,50 EUR
incl. 19 % Omzetbelasting excl. Verzendkosten

02. BKS Janus 46 - Dubbel-sluitcilinder - Messing uitvoering

vanaf 124,50 EUR
incl. 19 % Omzetbelasting excl. Verzendkosten

03. dormakaba penta - profiel dubbel cilinder

vanaf 193,50 EUR
incl. 19 % Omzetbelasting excl. Verzendkosten* Alle prijzen incl. 19% BTW excl. Verzendkosten | Privesfeer en gegevensbescherming.